Komarnici

Rolo komarnici

Rolo komarnik je komarnik koji se rola u svoju aluminijsku kutiju i time se omogućava podizanje mrežice od komarnika u kutiji kada komarnik više nije potreban, primjerice u zimskom periodu. Uz kutiju dolaze aluminijske vodilice sa četkicama i zadnja završna letvica. Kod završne letvice postoji izbor tipa zakačke ili magneta za zatvaranje rolo komarnika dok je spušten.

Osim što se rolo komarnik vrlo lako ugrađuje zbog svoje jednostavnosti moguće ga je ugraditi na skoro sve prozore. Jedini problem za naknadnu ugradnju rolo komarnika je kod starih željeznih vodilica i alu stolarije gdje se moraju dodavati alu profili koji bi udaljili komarnik od tzv. štopera za roletu.

Rolo komarnik se obično ugrađuju s vijcima kroz vodilice koje drže njegovu aluminijsku kutiju i najčešće se ugrađuje naknadno kada su rolete već postavljene. Kutijica zauzima 4,5 x 4,5cm.

Rolo komarnik

Rolo komarnici, kao i svi ostali naši komarnici štite od ulaska komaraca i ostalih insekata vrlo efektivno. Za smrdljive Martine ne garantiramo.

Obzirom da je ugradnja vrlo jednostavna nudimo mogućnost slanja kurirskim službama za samostalnu ugradnju.

Standardno praškasto obojani alu profili (plastifikacija) dolaze u bijeloj boji – RAL 9010 i smeđoj boji RAL 8019. Ostale RAL boje se dodatno čekaju i naplaćuju.

Mrežica je od fiberglasa presvučena PVC-om. Boja svjetlo siva.

Cijena rolo komarnika – na upit

Fiksni komarnici

Fiksni komarnik je zapravo nepomični komarnik koji se ugrađuje naknadno i nije predviđen da se skida sa prozora. Ipak, iako mu to nije svrha jednostavna je demontaža i najčešće se skida jednom ili dva puta na godinu radi čišćenja.

Fiksni komarnici, kao i svi ostali naši komarnici štite od ulaska komaraca i ostalih insekata.

Obzirom da je ugradnja vrlo jednostavna kod nekih modela fiksnih komarnika nudimo i mogućnost slanja kurirskim službama za samostalnu ugradnju.

Fiksni komarnik

Ugradnja je vrlo jednostavna i može se ugraditi na više načina:

  • Vijcima na krajnjim kutevima – najjednostavnije ali potreban je pristup izvana
  • Ugrađivanjem nosača sa magnetima koji drže fiksni komarnik
  • Z nosačima od PVC-a gdje se lako iznutra skida fiksni komarnik podizanjem prema gore ili
  • Metalnim nosačima što se lako okreću i omogućavaju skidanje fiksnog komarnika iznutra

Standardno obojani profili dolaze u bijeloj boji RAL 9010 i smeđoj boji RAL 8019. Ostale RAL boje se dodatno čekaju i naplaćuju.

Mrežica je od fiberglasa presvučena PVC-om. Boja svjetlo siva.

Maksimalna širina fiksnog komarnika je 140 cm.

Maksimalna visina fiksnog komarnika je 140 cm.

Vrijeme čekanja od krajnjeg našeg dogovora je 5 – 10 radnih dana.

Cijena fiksnog komarnika po m2 s ugradnjom ili bez ugradnje na upit*

Bočni komarnici

Bočni rolo komarnik se koristi kod ugradnje na vratima. Pruža bolji način prihvata od rolo komarnika i time lakši izlazak na balkon/terasu. Isto kao i rolo komarnik ima kutijicu i vodilice od ekstrudiranog aluminija. U slučaju dvostrukih krila i širine veće od 120cm, ugrađuju se dva bočna komarnika sa spojem na sredini pomoću magnetne trake. Po potrebi jednom od njih zadnja se letvica može učvrstiti s dva vijka i obzirom da se kod izlaza i ulaza na balkon koristi samo jedno vratno krilo te se time olakšava rukovanje duplim bočnim komarnicima. Također se koristi kod prozora s roletom koji ispod sebe imaju fiksno staklo i rolo komarnik nije funkcionalan, odnosno zbog skučenog prostora i nemogućnosti otvaranja cijelog krila nije moguće dosegnuti zakačku.

Bočni rolo komarnici, kao i svi ostali naši komarnici štite od ulaska komaraca i ostalih insekata.

Standardno praškasto obojani (plastificirani) alu profili dolaze u bijeloj boji RAL 9010 i smeđoj boji RAL 8019. Ostale RAL boje se dodatno čekaju i naplaćuju.

Mrežica je od staklenog vlakna presvučena PVC-om. Boja svjetlo siva.

Maksimalna širina bočnog rolo komarnika je 120 cm.

Maksimalna širina dvostrukog bočnog rolo komarnika je 240 cm.

Maksimalna visina bočnog rolo komarnika je 220 cm.

Maksimalna visina dvostrukog bočnog komarnika je 220 cm.

Vrijeme čekanja od krajnjeg našeg dogovora je 7 – 25 radnih dana.

Cijena bočnog rolo komarnika po m2 sa ugradnjom ili bez ugradnje na upit.

  • minimalna obračunska jedinica je 2 m2

Klizni komarnici

Klizni komarnik ima funkciju zaštite od komaraca i insekata isključivo na širim, odnosno većim površinama kao što su velike klizne cijene ili klizni prozori. Kod jednog fiksnog i jednog pomičnog krila, ugrađuje se jednokrilni komarnik, a u slučajevima da su oba prozorska krila klizna, ugrađuje se dvokrilni. Obračunava se u kvadratnim metrima ukupne površine (u slučaju jednokrilnog u obračun ulazi i prostor u koji kliže). Bilo da je jednokrilni ili dvokrilni, vrlo jednostavno i brzo se pomiču guranjem u suprotnu stranu. Okvir koji drži krila izrađuje se od aluminijskih profila (12x30mm ili 13x62mm) sa klizačima te ako komarnik trenutno nije potreban ili smeta jednostavno i lako se skida podizanjem prema gore te se isto tako jednostavno vraća u svoje vodilice.

Kada su veće površine u komarnik se ugrađuju poprečne letvice po sredini koje čvrsto drže mrežicu za komarce. Također postoji opcija masivnijeg aluminijskog profila za ugradnju na kliznim komarnicima.

Standardno obojani profili dolaze u bijeloj boji RAL 9010 i smeđoj boji RAL 8019. Ostale RAL boje se dodatno čekaju i naplaćuju.

Mrežica je od fiberglasa presvučena PVC-om. Boja svjetlo siva.

Maksimalna širina jednokrilnog kliznog komarnika je 140 cm.

Maksimalna širina dvokrilnog kliznog komarnika je 300 cm.

Maksimalna visina jednokrilnog kliznog komarnika je 240 cm.

Maksimalna visina dvokrilnog kliznog komarnika je 240 cm.

Vrijeme čekanja od krajnjeg našeg dogovora je 5 – 10 radnih dana.

Cijena jednokliznog komarnika po m2 sa ugradnjom ili bez ugradnje na upit.

  • minimalna obračunska jedinica je 3 m2

Cijena dvokliznog komarnika po m2 sa ugradnjom ili bez ugradnje na upit.

  • minimalna obračunska jedinica je 3 m2

Plise komarnici

Plise ili harmo komarnik služi za pokrivanje većih površina poput kliznih stijena, izlaza na balkon ali rjeđe i kod prozora (okomito povlačenje). Odlikuje ga mogućnost naknadne ugradnje između rolete/žaluzine i prozora jer debljina profila zauzima samo 2,7cm ili 1,7cm. Nema kao bočni komarnik rolo oprugu koji ga vraća u početnu poziciju ali može pokriti veće površine (do 3 metra širine). Rukovanje plise komarnikom je obično lijevo-desno ili obrnuto.

Mrežica se nakuplja poput harmonike i u zatvorenom položaju nakupljeni dio iznosi od 7-10cm. Poput plise zavjesa vođen je špagom koja je zategnuta malom oprugom za napinjanje i ima svoje aluminijske vodilice. Postoji mogućnost dobave i ugradnje tog tipa komarnika gdje za razliku od svih ostalih komarnika ne postoji nikakva vodilica kod praga klizne stijene.

Standardno obojani alu profili dolaze u bijeloj boji RAL 9010, smeđoj boji RAL 8019, sivoj RAL 9006, antracit RAL 7016, te uzorku drveta. Ostale RAL boje se dodatno čekaju i naplaćuju.

Mrežica je od staklenog vlakna presvučena PVC-om. Boja siva.

Maksimalna širina jednostrukog plise komarnika je od 160-190 cm, ovisno o tipu profila.

Maksimalna širina dvostrukog plise komarnika je od 280-300 cm.

Maksimalna visina plise komarnika je od 240-300 cm.

Vrijeme čekanja od uplate predujma je 7 – 25 radnih dana.

Cijena plise komarnika varira ovisno o dimenzijama i boji okvira – na upit.

Komarnici za vrata

Vrata komarnik služi isključivo za vrata ili prolaze koje želimo zaštititi od komaraca i ostalih insekata. Aluminijska konstrukcija čini vrata komarnik izdržljiv za bilo kakvu upotrebu i da bi se njegova funkcija zadržala dugo vremena u upotrebi vrata komarnik mora biti podešen u ravninu. Kada se zatvori četkice koje se nalaze na rubovima aluminijske konstrukcije služe da se ni u manjim prolazima ne bi provlačili insekti i komarci. Po sredini se nalazi aluminijsko ojačanje koja ujedno i služi za otvaranje ili zatvaranje te time vrata komarnik je dosta čvrst i lak za upotrebu, posebno radi ulaska i izlaska djece.

Isto kao i kod rolo komarnika i ostalih komarnika za nakanadnu ugradnju i kod vrata komarnika je izuzetno važno da se prate pravila struke ugradnje naknadne izolacije i fasade. Primjerice ako nije ostavljeno dovoljno prostora na stolariji gdje se vrata komarnik i ostali komarnici ugrađuju ugradnja će biti otežana te time postoji mogućnost i da se neće moći ugraditi. U krajnjem slučaju minimalna količina štoka na vratima za ugradnju vrata komarnika je 3,5 cm sa svake strane. Ako se dogodi slučaj da nije ostavljeno toliko, okvir za vrata komarnik mogu ugraditi i na gornjim vanjskim djelovima stolarije.

Standardno obojani profili dolaze u bijeloj boji RAL 9010 i smeđoj boji RAL 8019. Ostale RAL boje se dodatno čekaju i naplaćuju.

Mrežica je od fiberglasa presvučena PVC-om. Boja svjetlo siva.

Maksimalna širina vrata komarnika je 110 cm.

Maksimalna visina vrata komarnika je 240 cm.

Vrijeme čekanja od krajnjeg našeg dogovora je 5 – 10 radnih dana.

Cijena vrata komarnika po m2 sa ugradnjom ili bez ugradnje na upit.

  • minimalna obračunska jedinica 2 m2